Slow food

Beken nu zelf wie houdt er niet van een overschotje een dag nadien. Die laatste restjes hebben een dag later zoveel meer smaak gekregen. Bij het principe van trage garing of “slow food” zoals men deze beweging ook noemt in Amerika, laat men de gerechten op een laag vuur garen. Men kent het ook van sommige Italiaanse bereidingen. Dagen van tevoren worden de groenten of fruit in een marinade gedrenkt en langzaam op smaak gebracht. Het smakenpalet is op die manier zo veel breder geworden en het resultaat is vaak hemels. Wanneer je bovendien bioproducten van locale boeren en buren gebruikt breng je het geheel naar een nog hoger niveau.

Idee: Koop bij een locale buurderij winkel of ga langs in de dichtsbijzijnde bio-planet.

Wist je dat? De Slow Food beweging zet zich af tegen de industriële productie van voedsel met de zogenaamde fastfood als exponent. Ze beoogt de culturele of traditionele keuken te behouden en daarmee ook het oorspronkelijk gebruik van gewassen, zaden, dieren en landbouwgebruiken van een regio.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: +32 495 27 22 34