Gezondheid in noten

Noten zijn een krachtige combinatie van gezonde vetten en eiwitten, waardoor het een uitstekend basisvoedsel is voor een dieet van sporters. Noten zijn gemakkelijk te verteren en in combinatie met koolhydraten kunnen noten helpen om je bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen. Ze zitten ook vol met essentiële mineralen en vitaminen, zijn goed voor hart en hersenen en zijn uitstekend geschikt voor het herstel en de bescherming van bindweefsel en botten. Dit maakt noten de perfecte snack voor onderweg!

Noten zijn fantastisch voor je gezondheid en kunnen je helpen om je sportieve prestaties te verbeteren. Als je van deze heerlijke hapjes houdt, heb je geluk, dus kijk welke noten het beste zijn voor sportieve prestaties.

  1. Cashewnoten – Deze krachtbommetjes bevatten meer vitamine K, magnesium, koper, ijzer, selenium, zink en fosfor dan welke andere noot dan ook. De vetarme cashewnoten helpen onder andere bij de productie van gezonde rode bloedcellen en geven energie.
  1. Pecannoten – Pecannoten zijn geweldig voor je cardiovasculair systeem, en terwijl ze minder vezels en eiwitten bevatten, zitten pecannoten vol met koper, mangaan en antioxidanten. Ze bevatten wel een hoog percentage verzadigd vet, dus beperk je inname en eet deze noten slechts af en toe.
  1. Paranoten – Paranoten zijn een uitstekende bron van magnesium, B-vitaminen, selenium, gezonde vetten en eiwitten. Ze helpen ook bij het stimuleren van de natuurlijke herstelprocessen, beschermen de cellen tegen schade en kunnen je helpen sterke spieren en botten op te bouwen en in stand te houden.
  1. Walnoten – Zien walnoten er niet uit als het menselijk brein? Het sluit aan bij hoe goed deze heerlijke noten zijn voor je hersenen en hart. Deze voedingsrijke noot heeft twee keer zoveel antioxidanten als welke andere noot dan ook en is extreem hoog in het gehalte van omega-3 vetzuren.
  1. Pistaches – In tegenstelling tot andere noten bevatten pistachenoten zeaxanthine en luteïne, die goed zijn voor je ogen omdat ze maculadegeneratie helpen voorkomen. Ze zijn ook zeer rijk aan vitamine A en B6 en kalium, dus ze zijn ideaal voor een tussendoortje na de training.
  1. Amandelen – Deze heerlijke noten zitten vol met antioxidanten en bieden de meeste vitamine E, vezels, niacine, magnesium, calcium en eiwitten dan de meeste andere noten. Amandelen kunnen helpen om gezonde en sterke botten te ondersteunen en helpen je om je langer voller te voelen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: +32 495 27 22 34